Osnovne crte političke filozofije Esada Zgodića - Lavić, Senadin (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2020)
U ovome tekstu prezentiramo osnovne crte političke misli profesora E. Zgodića na osnovu analize, razumijevanja i komparacije njegovih radova nastalih za vrijeme plodonosne univerzitetske karijere i aktivnog sudjelovanja u političkom životu Bosne i Hercegovine.