Položaj žene u savremenom svijetu: Poslije Svjetske konferencije Međunarodne godine žene / The Position of Women in Contemporary Society: After the World Conference of the International Women's Year - Salahović, Sana (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2024)
Objavljeno u: Pregled: časopis za društvena pitanja, br. 3, god. LXVI, 1976.