(untitled) (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2015)
„Otvorena sezona lova u sektoru visokog obrazovanja ne prestaje. Predstavnici medija, kandidati za javne funkcije, aktivisti konzervativnih pokreta i menadžeri velikih kompanija svi imaju spremno mišljenje o tome šta ne valja u našim školama. Sve je više aktivista, političara, poslovnih menadžera i drugih ljudi koji obrazovanje vide samo kao biznis koji treba voditi isto kao i bilo koji drugi. Činjenica da su takvi glasovi sve šire prihvaćeni otkriva tendenciju koja daje povoda za brigu“. Michael W. Apple, citat iz knjige: Obrazovanje na „pravom“ putu: tržišta, standardi, Bog i nejednakosti