(untitled) (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2010)
Dana 12. februara 2010. godine preminuo je naš prijatelj, drug, bosanskohercegovački rodoljub – Meho Bašić, redovni profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu i član redakcije univerzitetskog časopisa Pregled. Preselio je, kako muslimani kazuju, u bolji svijet u 64. godini.