(untitled) (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2010)
Članak analizira temeljne promjene koje su se dogodile u području printanih medija kao rezultat sve veće popularizacije interneta kao novog medija masovne komunikacije. Autorica razmatra odnos: printani mediji-internet sa aspekta menadžmenta mass medija i sa aspekta prakse u mass medijima, osvrćući se na promjene koje moraju napraviti i iskorake koje moraju učiniti printani mediji u informatičkom dobu, ali i izvodeći zaključak da se, unatoč mediju (ili medijima) kojim(a) je posredovano, dobrim novinarstvom i dalje smatra ono zasnovano na temeljnim postulatima profesije i novinarskoj deontologiji.